סלט הדרים, סלק ואבוקדו

זהו זמן פריחת האילנות ושיאה של עונת ההדרים והאבוקדו, ט”ו בשבט הגיע. לרגל החג מגישה “חקלאי גרנות”, חברת השיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מתכון לסלט מזין וטעים עם מיטב פירות ארצנו: סלט הדרים, סלק ואבוקדו. הסלט עשיר בטעמים, קל להכנה ומתאים להגשה בארוחת החג להנאת כל המשפחה.

צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ-3 מנות):

צילום: הדס ניצן

2 אבוקדו האס של “חקלאי גרנות”

2 סלק

1 תפוז של “חקלאי גרנות”

1 קלמנטינה של “חקלאי גרנות”

1/3 פומלית של “חקלאי גרנות”

חופן פקאן סיני

1/2 בצל קטן פרוס דק

מיץ מחצי תפוז

3 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
  2. חותכים את פירות ההדר – התפוז, הקלמנטינה והפומלית – לקוביות ללא גרעינים ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
  3. מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה. בקערה שלישית מתבלים את הסלק יחד עם הפקאן הסיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.
  4. מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק ומפזרים טבעות בצל מעל.

כתיבת תגובה