סרט – פרח אדום.

״פרח אדום״. הוא סרט ישראלי דרמטי, של הבמאי המוערך חיים בוזגלו, שמתרחש על רקע אירוע טרור בעוטף עזה בבוקר 07.10.2023. סרט חכם ומורכב. נהנתי מאד. לכו לראות! מילה של “אמא נגה”.

פרח אדום

מאת : תמי זמיר

“פרח אדום” מגולל את סיפורם של אנט ואלברט, זוג ותיקים משדרות, בבוקר ה- 7 באוקטובר, כאשר הבן שביקר אותם בערב שמחת תורה נמצא עם חבריו במסיבת הנובה, מחבלי הנוחבה מחמאס מחוץ לחלון ביתם המשקיף אל תחנת המשטרה של שדרות. 25 שעות בחיי הזוג, דרמה אינטנסיבית מחוץ ובתוך הבית, מהחלון וממסכי הטלוויזיה, נשקפת אותה זוועה.

 זהו הסרט העלילתי הראשון שיצא לאקרנים ועוסק באירועי ה – 7 באוקטובר. הסרט נעשה כתגובה אמוציונלית למתקפת הטרור הרצחנית.

“פרח אדום” צולם בחודש פברואר 2024, באותו הבית בשדרות בו צולם סרטו הקודם של בוזגלו “שער הפרחים” הממוקם מול תחנת המשטרה.  תחנת המשטרה של שדרות, עליה השתלטו המחבלים באותה השבת, שוחזרה עבור הסרט, יחד עם 25 השעות הראשונות של ה- 7 באוקטובר בערוצי הטלוויזיה.

הסרטים של בוזגלו לרוב עוסקים במשפחה, ובכולם משתתפים גם בני המשפחה שלו. גם ב”פרח אדום” משתתף הבן איתי בוזגלו, כבנם של בני הזוג שנמצא במסיבת הנובה (ואחיינו אביב בוזגלו משתתף גם כן). לצד איתי משחק עידן דהמן, חברו של איתי גם בחיים, והוא אחד מניצולי הנובה.  השחקנית אנט כהן, ששיחקה יחד עם אלברט אילוז ב”שער הפרחים”, איבדה את אחייניתה  רוית אסייג, שנרצחה ב7.10 במושב יכיני.

הסרט מתמקד בזוג מבוגר, אנט ואלברט שמתמודדים עם השלכותיו של האירוע על חייהם ועל מערכת היחסים ביניהם. במשך 25 שעות, אנו עדים למתח המתגבר בביתם, לתחושת החרדה, הבדידות והכעס ולמאבק על המשך הקשר הזוגי על רקע האירועים הקשים.

״פרח אדום״ הוא סרט שנגע בי עמוקות. מעבר להיותו דרמה מותחת, הוא הצליח לחשוף את הפגיעות והחולשה הטבועות בנו בעיקר ברגעים הקשים ביותר.

הסרט מעלה שאלות קשות על משמעות החיים, על אהבה והיכולת שלנו להמשיך הלאה גם כשכל מה שאנחנו מכירים מתערער.

השחקנים שגילמו את אנט (אנט כהן) שחקנית מוכשרת ואלברט (אלברט אילוז) שחקן ותיק ומוערך, הצליחו להעביר את ההרגשה שהם עצמם נמצאים בסיטואציה הבלתי אפשרית הזאת ולהכניס אותנו הצופים להיות חלק אינטגרלי מהבית שלהם, מהמשפחה,

לחוות אתם את החרדה והקושי ולהזדהות עם רגשותיהם.

הסרט מצליח  למרות הנושא הקשה ליצור אוירה אינטימית מאד.

״פרח אדום״ הוא סרט חכם ומורכב, המתרחש בתקופה מורכבת , ברגעים מורכבים בעיר שדרות. הסרט מצליח לעורר שיח חשוב בנושאים רגישים ביותר, לשאול שאלות על עצמכם ועל העולם סביבכם.

סרט שיעורר בכם מחשבה וירגש אתכם עד עמקי נשמתכם כפי שריגש אותי.

נהניתי עד מאד. לכו לראות. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

פרח אדום –

בימוי ותסריט : חיים בוזגלו

משחק: אנט כהן, אלברט אלברט אילוז, איתי בוזגלו, שקד פרשני, עידן דהמן, אביב בוזגלו, יוגב קינן.

סינמטק תל אביב תומך ביצירה הישראלית וגאה להעניק את הבמה ליוצרים בישראל להציג את אמנות הקולנוע שלהם. הסרט יוקרן בהקרנת בכורה בסינמטק תל אביב ב – 8.10 ובסינמטק שדרות ב – 6.10. בסוכות יצא להקרנה מסחרית בסינמטק תל אביב.

כתיבת תגובה