מי לא אוהב עוגת גבינה? שיקום!!! הבאתי לפניכם מתכון נפלא לעוגת גבינה עם תחליף סוכר וללא גלוטן. עוגה הכי קלה שאני מכירה וטעימה ב-ט-י-ר-ו-ף 🙂 מילה של “אמא נגה”.
הכל התחיל בפוסט של חברתי לאה זוהר. לאה, היא בלוגרית קולינריה, הפיד שלה תמיד טעים 🙂 ומגרה… ראיתי אצלה מתכון לעוגת גבינה בחושה, קלה מאד להכנה ואפייה של 20 דקות! נידלקתי, שאלתי אותה את בטוחה? והיא אמרה כן 🙂
טוב כאן רק מתחיל המסע….
אני לא אופה, בואו נגיד ממעטת באפיה… והמחסום הכי גדול שלי – הסוכר. אני מבשלת ללא סוכר ואם צריך ממתיקה עם תחליפי סוכר הקיימים בשוק. האתגר הגדול היה לאפות את עוגת הגבינה ולהחליף את הסוכר הלבן.
לאחר כמה ניסיונות – הצלחתי 🙂 העוגה טעימה מאד, קלה מאד להכנה. ממליצה לכם בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
עוגת גבינה אפויה – ללא סוכר
החומרים:
2 שמנת חמוצה 9%
2 גביעי גבינה 5% (סה”כ חצי ק”ג)
4 ביצים בגודל L או 5 ביצים בגודל M
4 כפות קורנפלור
1 כוס חד פעמית (שתיה קרה) של שמן
כפית תמצית וניל משובחת
גרידה מלימון 1 (או כף מיץ לימון)
1 אבקת אפייה
3 יחידות סוכרזית נוזלית
2 יחידות סוכרזית נוזלית (סה”כ 5 יחידות)
אופן ההכנה :
להקציף את הביצים במערבל, במהירות גבוהה, כ – 10 דקות עד שמתקבל קצף גבוה ותפוח ולהוסיף 2 יחידות סוכרזית נוזלית
בקערה נפרדת לערבב את שאר המרכיבים – כולל 3 יחידות סוכרזית נוזלית ו… לטעום! אם לא מספיק מתוק הוסיפו עוד כמה טיפות.
לאחר שהקצף מוכן הוסיפו את תערובת הגבינות לקערת הקצף וערבבו בעדינות.
שמנו תבנית אפיה ומזגו את התערובת לתבנית.
הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
הוציאו
צננו
והתענגו 🙂
יש לכם עוד שאלות? אני כאן 🙂
מילה של “אמא נגה”.
תגובות אחרונות
- שרית כץ על חגיגות ה- 70 לופל “מן”
- dorit על סרט – עולם מפריד בינינו
- דודו על חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”
- TBH על הכירו את "סוגרים הכל לדירה" מילה של אמא נגה
- ארז על תפוח אדמה משמין או לא?