מתכון – טרטר בר ים בשמן זית עם סלט

דגים טריים, סביצ’ה או טרטר בשבילי זה מעדן 🙂 מרגיש לי מסעדה בבית. קבלו מתכון נפלא של טרטר בר ים בשמן זית (בסגנון סשימי) מנה נפלאה, צבעונית וחגיגית, עם סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים. המנה קלה להכנה ומקסימה ביופייה. 
טרטר בר ים בשמן זית וסלט ים תיכוני באדיבות “משק אחיה” והשף דוד ביטון
מצרכים (לכ-4 מנות):

שמן זית קורנייקי של משק אחיה (צילום: יוסי מור)
שמן זית קורנייקי של משק אחיה (צילום: יוסי מור)

240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
20 גרם שמן זית קורנייקי של “משק אחיה”  
4 מלפפון מיני
2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
4 צנוניות חתוכות לקוביות
4 פרחי כרובית
1 בצל סגול
1/2 לימון
1 כף עירית קצוצה
מעט עלי טימין
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מיץ מליים אחד
1 כף שומשום קלוי
טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני (צילום: ענת פייזר)
טרטר בר ים בשמן זית עם סלט ים תיכוני (צילום: ענת פייזר)

אופן הכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.
  2. במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.
  3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול. מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.
  4. מוסיפים פנימה את פרוסות הדג ומערבבים.
  5. מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט, יוצקים כף ממיצי הירקות, מפזרים את השומשום הקלוי מעל ומגישים.

בתיאבון 🙂
 
 
 

כתיבת תגובה