חנות ספרים בפריז הוא סרט צרפתי/איטלקי. בא לכם לצפות במחזה מיוחד שמוצג כסרט יוצא דופן ? לכו בנחת לסרט חנות ספרים בפריז – מילה של "אמא נגה"

מאת: שרית כץ

וינצ'נזו, בעל חנות ספרים איכותיים במדרחוב מקסים בפריז, חי בדלת אמות צר בין החנות הממוקמת בקומת הקרקע לבין החדר בקומה שמעל, שם שוכבת בתו אלברטין, שנפצעה קשה בתאונה והיא צמודה למיטתה ואינה מוציאה הגה מפיה. יום אחד, נכנסת לחנות בסערה יולנד, שהינה שחקנית תיאטרון חובבני ומטלטלת את חייו של וינצ'נזו ובסיכומו של דבר גם את חייה של אלברטין.
הסרט שמתקיים כאילו על מרחב בימת תיאטרון, מצולם רק בחנות הספרים, בחדר שמעל ובקידמת החנות ברחוב. הדמות שמגלמת יולנד הינה תיאטרלית ברובה ואף גרמה לי בתחילה לחוסר נוחות, כמו גם דמותה של אלברטין. הדמות שמגלם וינצ'נזו היא דמות שלמה המקיפה את תחושות המין האנושי. כאב, שמחה, עצב, בדידות ואהבה. אט אט כבמטה קסמים, הסרט מקבל תנופה של אופטימיות ושל יד מכוונת עלומה. היה לה, לקלודין, תפקיד חשוב בחייהם של וינצ'נזו ואלברטין. טלטלה את חייהם והפיחה בשניהם חיים. הטקסט והדיאלוגים בסרט משובחים, פיוטיים ודרמתיים ברובם. הצילום מיוחד דווקא משום הגיאוגרפיה הצרה של זירת ההתרחשות.
הסרט מיוחד ומרגש. מיועד לקהל הרחב ובעיקר יאהבוהו מיטיבי הלכת
מילה של "אמא נגה"
במאי: סרג'יו קסטליטו
שחקנים: סרג'יו קסטליטו, ברניס בז'ו
תסריט: אטורה סקולה, סילביה סקולה, פוריו סקרפלי
אורך הסרט : 95 דקות
הפקה: איטליה-צרפת 2021


