מחפשים מסעדה הודית אותנטית? ממליצה לכם להגיע ל GREAT INDIA בפתח תקווה. הגענו וקיבלנו את הודו בצלחת 🙂 מסעדה צמחונית כשרה שהזכירה לי את “הודו שלי”(המסע שלי להודו לפני כשנתיים וחצי) לא תתאכזבו ! מילה של “אמא נגה”.

לפני שנתיים וחצי חזרתי מהודו, חוויה של החיים. מי האמין שאני אגיע להודו. הודו תמיד הצטיירה אצלי כמקום מוזנח, מלוכלך, מלא עשן, סירחון ומה לא. ברור גם שלא לגעת באוכל. ואז… נסעתי וחזרתי מאוהבת בהודו, באנשים, בטעמים, במראות (אפילו העלתי שלוש כתבות … צירפתי לינקים בסוף ) וברצון עז לחזור.
אמנם, לחזור להודו, עוד לא יצא לי אבל, מצאתי כאן, בעיר שלי, בפתח-תקווה מסעדה הודית קטנה, אותנטית, שאם אתם מחפשים לטעום את הודו, בואו לכאן!!! אוכל מצויין שמבושל ע”י טבחים הודיים, כולל מוצרים מיובאים מהודו. כן, מכולת קטנה / גדולה ממוצרים המיובאים מהודו והכל… כשר 🙂
בקיצור, הודו בפתח-תקווה זו מסעדת GREAT INDIA (גרייט הודו – הודו הגדולה) ברחוב סטרומה 8 (אין בעיית חניה).

מסעדת גרייט אינדיה נפתחה לפני כחודש ע”י דויד דוידוב. לאביו יש חברת כוח אדם המייבאת עובדים מהודו לתעשייה וכך נולד הרעיון למסעדה הודית. וטוב שכך, כי סה”כ כולנו מרוויחים 🙂
מאחר שהודו אינה מדינה אלא תת – יבשת, כאשר אומרים “מטבח הודי” הכוונה לשילוב המטבחים השונים מרחבי הארץ הזו; יש הבדלים משמעותיים בין האוכל המקובל בדרום לבין האוכל המקובל בצפון, וכמו כן מזונם של בעלי האמצעים שונה מזה של דלי האמצעים, ומזונם של ההינדים שונה ממאכלי המוסלמים. עם זאת המוצא המשותף למטבחי תת – היבשת ההודית, הוא השימוש הרב יחסית בתבלינים, שרובם אנדמיים לתת היבשת. במקרים רבים יוגש האוכל על צלחת מתכת מחולקת במחיצות הנקראת טאלי.
המטבח ההודי המסורתי מבוסס בעיקר על מקורות צמחיים כגון קטניות, ירקות, פירות, תבלינים ובנוסף לכך גם גהי (חמאה מזוקקת) וגבינות (לרוב קשות), ולעיתים גם דגים. בקרב מיעוט מתושבי הודו (בפרט המוסלמים) נאכל גם בשר. ייחודו של המטבח ההודי בכללותו הוא במגוון הגדול של התבלינים כבסיס בתבשיל, המעובדים בכל פעם באופן שונה. בתבשילים מסוימים התבלינים נטחנים ומדוללים במים או שמן למשחה, ופעמים אחרות נקלים על המחבת כשהם שלמים בטרם הכנת התבשיל עצמו.

בגרייט אינדיה ההתמחות שלהם הוא אוכל מדרום הודו, קראלה, המטבח הדרום הודי צמחוני יותר מזה שבצפונה והמנות הצמחוניות בו מגוונות יותר. בדיוק המקום שבו ביקרתי.
כבר בכניסה כיבדו אותנו בכוס צ’אי הודי מתוק ונפלא. איזה פתיח נפלא, ישר מכניס אותנו לאווירה.
העיצוב הודי טיפוסי, מוזיקה הודית, תמונות, מדפי האוכל והמצרכים המיובאים ביניהם, קטניות, חטיפים, תבלינים, מגוון סוגים של אורז וקמחים וכל החפצים – הודיים.

לפתיח הוגשו לנו סמוסה – מאפה פריך מטוגן במילוי תפא”ד ובצל טעים מאד, ואדה, ואדה בטטה שזה לביבת עדשים מטוגנת ופריכה מאד. כמובן שבכל תבשיל יש מגוון עשיר של תבלינים. הודו ידועה כארץ התבלינים. רוב התבלינים שאנחנו מכירים מגיעים מהודו. המתאבנים הוגשו עם רטבים הודיים מסורתיים שמכינים במקום. צ’אטני עגבניות, צ’אטני עם כוסברה ופטרוזיליה וצ’אטני קוקוס. תכלס, עוצמים את העיניים ומרגישים את הודו 🙂


עוד הוגש פאקורה בצל שזה פרוסות של בצל מצופות בקמח חומוס ומטוגנות. התוצאה קריספית וטעימה. כמו חטיף. חייבת לציין שלמרות הטיגון הפאקורה כמו הסמוסה לא שוחים בשמן אלא פריכים וטעימים מאד.
עוד הוגש פלאק פניר שזה תבשיל תרד עם קוביות גבינת פניר וכמובן התבלינים המסורתיים.
למנה העיקרית הוגש “דוסה” – דוסה היא חביתית דקה ופריכה העשויה מבלילה מותססת של אורז וקטניות האופיינית למטבח של דרום-הודו. הדוסה הוגשה עם מלית של תפוחי אדמה ולצידה מטבלים. בהודו, נהוג לאכול עם הידיים, אבל, אנחנו הקפדנו לאכול עם סכין ומזלג אבל, ציקצוקי הלשון היו רבים. טעים לנו מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”.
עוד מנה עיקרית היא הטאלי – מנת השף. טאלי בלשון הדיבור המילה משמשת לכינוי הצלחת, צורת ההגשה ואף הארוחה עצמה (“ארוחת טאלי”). ארוחת טאלי היא הארוחה היומית של כמעט כל אדם בתת-היבשת ההודית. ברוב המקומות מוגשות תוספות רבות. וגם כאן. הטאלי הוגש עם צלחת אורז הבסמטי המבושל עם ירקות טריים במרכז המגש, מעליה פאפד (מין קרקר מקומי), ומסביבה מגוון של תוספות כמו, תבשילי עדשים, אפונה, יוגורט ועוד… ממליצה בחום ! מילה של “אמא נגה”.


ולסיום, כמובן המתוקים 🙂 השתדלנו, בחיי, אבל לא עמדנו בזה. אז… הביאו לנו שלושה סוגים של קינוחים בצלחת אחת.
ראסגולה – כדור גבינה המתבשל בסירופ סוכר.
לאדו – כדור מתיקה הודי העשוי מקמח חומוס סוכר וגי.
ועוד כדור מתוק מתוק שאינני זוכרת את שמו 🙂
הקינוחים מתוקים מאד מלויים בסירופ סוכר. לי הספיק ביס אחד 🙂 וטוב שכך 🙂 תכלס, מגיע לי צל”ש שלא אכלתי יותר 🙂

לסיכום,
מחפשים את הודו בפתח – תקווה? בואו ל GREAT INDIA מבטיחה שכם שתרגישו כמו הבודו רק בלי טיסות! אנחנו מאד אהבנו התענגנו על כל ביס וממליצים בחום ! וכן.. אנחנו עוד נשוב, מבטיחה! מילה של “אמא נגה”.

כדאי לכם לדעת – לאוהבי המטבח הצמחוני, הטבעוני ונטול הגלוטן, במקום יש מגוון עשיר של מנות מיוחדות שמוכיחות כי אוכל צמחוני יכול להיות חוויה קולינרית מרגשת.
GREAT INDIA – סטרומה 8 פתח – תקווה
שעות פעילות:
א’ – ה’ 11:30-22:00
ו’ 10:00-15:00
טלפון – 050-5499842 , 072-3306785.