המבורגר – הגרסה הצמחונית (מתכונים)

יום ההמבורגר הבינלאומי יצוין ממש בקרוב (28.5) ונחשב ליום חג ברחבי העולם. גם בישראל, ההמבורגר נחשב לאחד המאכלים הכי פופולאריים ומנחמים עד כדי כך שבכל מסעדת המבורגרים מוצלחת, מוגשת גם גרסה צמחונית שהיא לא פחות מעולה מהגרסה המוכרת. הבאנו לפניכם שני מתכונים, שהם חלופות טעימות ובריאות לקציצת הבשר ושתוכלו להכין בעצמכם בקלות בבית.

קציצת המבורגר משעועית שחורה

צילום: יח”צ BEKO

מצרכים:

500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה

50 גר’ שמן צמחי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

100 גר’ אגוזי קשיו קלויים

120 גר’ גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג’

1 ביצה

90 גר’ פירורי לחם

מלח ופלפל גרוס

גבינה לפי הטעם, למשל צ’דר או גבינה שוויצרית

4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה

רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיותוספות לפי הטעם: חסה, בצל, מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

– מחממים מחבת עם 2 כפות שמן

– מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות

– מעבירים את התערובת לקערה גדולה

– גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון

– מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת

– שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה

– מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא

– מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים

– יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית

– מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים

– מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

צילום: BEKO

 מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים

מצרכים:

180 גר’ סלמון טרי

150 גר’ בצל ירוק

150 גר’ פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גר’ עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גר’ פירורי לחם

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

– קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

– קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

– מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

– מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

– מחממים כף שמן זית על מחבת

– יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

– חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

– טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

– מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

– מקשטים עם הירקות הצלויים

(מאת המתכונים של המותג הבינלאומי Beko)



כתיבת תגובה