החל מפיצה, דרך לביבות אורז ועד פנקייק: אתם והילדים יכולים ליהנות מחוויה בלתי נשכחת במטבח כל עוד תכירו את המתכונים המומלצים. רוצים לנסות אותם? הנה כל הפרטים והשלבים
בישול עם ילדים יכול להיות חוויה נפלאה גם עבור ההורים. זו הזדמנות טובה ללמד אותם על סוגים שונים של חומרי גלם, על ערך קלורי ועל האופן שבו האוכל מגיע לצלחת. רוצים לנסות? הנה 3 רעיונות למתכונים שקל להכין בלי שום ניסיון קודם:
- פיצה מרגריטה
המתכון הקלאסי של פיצה מרגריטה דורש זמן עבודה קצר והוא מתאים לילדים בטווח רחב של גילאים. מבחינת חומרים, עבור הבצק תצטרכו 1 ק”ג קמח לחם, 750 מ”ל מים, 3 כפות סוכר, 1.5 כפיות מלח ו-15 גרם שמרים יבשים. במקביל, בשביל הרוטב תצטרכו עגבנייה מגורדת, 2 כפות שמן זית, עלה בזיליקום קצוץ, 3 עלי אורגנו טריים, מלח, פלפל שחור ושן שום קצוצה.
קודם מניחים בקערת מיקסר את השמרים, 2 כפות קמח ורבע כוס מים פושרים ומערבבים. אחר כך מניחים לרבע שעה עד שנוצר קצף ומוסיפים קמח וסוכר תוך הפעלת וו הלישה. בהמשך מוסיפים עוד מים בהדרגה, מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד כ-10 דקות.
מכסים את הקערה בניילון ומניחים לבצק לתפוח כשעה. לאחר מכן מקררים לפחות שעתיים ומוציאים. מחממים תנור ל-200 מעלות, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומחלקים את הבצק לעיגולים על גבי משטח מקומח. מפזרים מעל קמח, מכסים להתפחה של 20 דקות ומשטיחים את הבצק לעובי אחיד. מניחים בתבנית משומנת, מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה ומכניסים את הפיצה לאפייה של 10-15 דקות.
- לביבות אורז
בשביל 15 מנות של לביבות אורז אתם צריכים רק כוס אורז מלא עגול מבושל, 3 ביצים, 4 כפות גבינה צהובה מגוררת, 2 כפות גבינה לבנה, 4 כפות פטרוזיליה, 2 שיני שום, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ומעט שמן לטיגון.
קודם מערבבים את כל החומרים ואחר כך מחממים במחבת שמן לטיגון. לאחר מכן מניחים כפות מהתערובת במחבת, שומרים על כללי הבטיחות ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הצד התחתון. הופכים בעדינות, מטגנים גם את הצד השני ומעבירים לנייר סופג לפני ההגשה.
- פנקייק
אף רשימת מתכונים לא יכולה להיות שלמה בלי פנקייק. כאן, הגרסה הקלאסית דורשת 4 ביצים, 4 כפות סוכר לבן, 50 גרם חמאה מומסת, 1 כוס רוויון ו-1 כוס קמח תופח.
קודם שוברים את הביצים לקערה, מוסיפים סוכר, חמאה ורוויון וטורפים. אחר כך מוסיפים את הקמח, מערבבים ומאחסנים במקרר לחצי שעה. בהמשך, מלהיטים מחבת על להבה גבוהה, יוצקים מצקת קטנה ומטגנים כל צד ל-2 דקות עד שמתחילות להופיע בועות.