מתכון – לפסטה א-לה-רומנה

הפסטה פופולרית בכל העולם. פירוש המילה פסטה (Pasta) באיטלקית הוא בצק, המוכן מקמח, מים ולעתים גם ביצים. פסטה איכותית תוכן מקמח דורום. בדיוק מתכון מקמח דורום הבאנו לפניכם 🙂
מתכון לפסטה א-לה-רומנה / באדיבות גל בוכניק

טחנות ישראליות- קמח דורום לפסטה (צילום: יותם בצלאל)
טחנות ישראליות- קמח דורום לפסטה (צילום: יותם בצלאל)

בצק פסטה:
מרכיבים (ל-6 אנשים):
350 גרם קמח לבן
400 גרם קמח דורום
5 ביצים L
10 חלמונים L
במידת הצורך להוסיף 5- 10 מ”ל מים
אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה (1) לערבב את כל החומרים. מידי פעם לעצור את הפעולה כדי לגרד את הבצק מתחתית המיקסר. להמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד (הבצק תחילה מאוד פירורי)
  • להעביר את הבצק למשטח עבודה כדי ליצור כדור. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה של חצי שעה-שעה
  • להוציא מהמקרר ולהתחיל לרדד במכונת פסטה ייעודית, עד לקבלת עובי של 1.2 מ״מ בערך. חשוב לקמח את דפי הבצק במהלך התהליך
  • לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב של חצי ס״מ בעזרת סכין פסטה יעודית למכונה, או גלגלת או סכין
  • לבשל את הפסטה 4-3 דקות במים רותחים או עד שהפסטה מתחילה לצוף.

רוצים לקרוא עוד על קמחים ומוצרים חדשים ? מוזמנים להיכנס ללינק – https://bit.ly/3ueTZ5D
רוטב:

פסטה מקמח דורום של טחנות ישראליות (צילום: HoP - house of pasta)
פסטה מקמח דורום של טחנות ישראליות (צילום: HoP – house of pasta)

70 גרם עגבניות מיובשות, פרוסות לרצועות
2 שיני שום פרוסות
1 עגבנייה קשה חתוכה לקוביות קטנות
חצי צנצנת ארטישוק משומר, חתוך לרבעים
1/2 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
80 מ”ל יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 גבעולי טימין
אופן ההכנה רוטב:

  • ממיסים חמאה במחבת ומטגנים מעט את השום והטימין
  • מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת העגבנייה המיובשת, הארטישוק והלימון, ומערבבים
  • מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן מספר דקות
  • מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים