אפונה היא קטניה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. היא טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים, ממרחים ותבשילים שונים. הבאנו לפניכם מתכון נהדר של ממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים, באדיבות “תבואות”.
מצרכים:
1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של “תבואות”, שטופה ומושרית במים כחצי שעה
1 בצל, קצוץ
שמן זית (רצוי כתית מעולה)
1 כוס טחינה גולמית איכותית
2-4 שיני שום, כתושות
מלח, פלפל לבן
מיץ מ 1/2 – 1 לימון
מים
להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים ועוד.
אופן ההכנה:
- לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס”מ מעל. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים
- כשהאפונה התרככה, לסנן (ולשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק
- להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה
- להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות
** גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס מהמרח ברוחב של כ-2 ס”מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה חריפה.
בתיאבון 🙂