הבאתי לפניכם מתכון קל הכנה, טעים ומרענן של סלט ירושלמי עם אבוקדו, אגוזים וסומק. סלט נהדר המתאים כארוחת ביניים וכתוספת בארוחת בוקר או ערב. באדיבות “חקלאי גרנות”
אבוקדו אני מאד אוהבת 🙂 לפני שבוע, הייתי בירושלים והזמנתי, במקום אוכל מוכר ואהוב כריך עם דג, אבוקדו, ביצה ועוד ירקות. הגיע כריך בלי אבוקדו… נגשתי ושאלתי “למה בלי אבוקדו?” ענו לי זו לא העונה…
ובכן חברים חקלאי גרנות, משווקים אבוקדו כל העונה !
סלט ירושלמי עם אבוקדו, אגוזים וסומק
מצרכים (לכ-2-3 מנות):
1 אבוקדו מוכן לאכילה של “חקלאי גרנות“
2 עגבניות
2 מלפפונים
1 בצל סגול קטן
1/2 כוס קרוטונים
5-6 חצרי אגוזי מלך
1/2 לימון סחוט
1/4 כפית סומק
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
- חותכים 2 עגבניות, 2 מלפפונים ובצל סגול קטן ושמים בקערה.
- מסירים את קליפת האבוקדו, חוצים לשניים ומגלענים. חותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים לסלט.
- מוסיפים את הקרוטונים וכמה חצאי אגוזי מלך.
- מתבלים במלח, לימון, סומק ושמן זית ומגישים טרי.