סלט פסטה, פלחי סלקים צלויים בתנור, גבינה כחולה ואגוזים בתוספת בזיליקום בוויניגרט ואגוזי פקאן. סלט ייחודי, המשלב טעמים שונים ונותן כבוד לגבינות, לירקות ולפסטות. מבטיחה לכם שיגנוב את ההצגה 🙂
סלט פסטה, סלקים צלויים, גבינה כחולה ואגוזים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
1/2 פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן, מצוננת לטמפרטורת החדר.
2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף.
8 אספרגוסים בשרניים.
100 גרם גבינה כחולה טובה. ממליצה על גבינת עיזים כחולה של EURO מחלבות אירופה)
4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עליי בזיליקום
חופן עליי רוקט
אופן ההכנה:
- צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-45 דקות/שעה. מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים.
- מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל, ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד.
- קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן , כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף “בשכיבה”).
- מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים.
- מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים. אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.
חג שבועות שמח!
המתכון באדיבות: מותג הפסטה האיטלקי ברילה