מתכון – עוגיות טחינה עם שקדים מועשרות בחלבון

כולנו בבית, מה עושים? מבשלים! קבלו הצעה להכנת עוגיות טחינה עם שקדים מועשרות בחלבון, שאפשר להכין עם הילדים.
עוגיות טחינה ושקדים

טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)
טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)

18 עוגיות
רכיבים:
150 גרם טחינה גולמית (אני מעדיפה של אחוה)
80 מ”ל סירופ מייפל
120 גרם קמח שקדים
½  כפית אבקת אפיה
4 כפות שומשום
1 כף מדידה אבקת חלבון של הרבלייף
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל של הרבלייף
אופן הכנה:
מתכון עוגיות טחינה ושקדים (צילום: דן פרץ)
מתכון עוגיות טחינה ושקדים (צילום: דן פרץ)

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מניחים את הטחינה הגולמית וסירופ המייפל בקערה ומערבבים היטב.
מוסיפים את קמח השקדים, אבקת האפיה, אבקת החלבון ואבקת הפורמולה 1 בטעם וניל ומערבבים עד שמתקבל בצק.
מניחים את זירעוני השומשום בקערית שטוחה.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוז מלך ומגלגלים בזירעוני השומשום לציפוי.
מניחים את הכדורים על תבנית האפיה ומשטחים קלות.
אופים 10-12 דקות, עד שמופיעים סדקים על פני העוגיות והתחתית שלהן זהובה.
מצננים על רשת.
עוגיות טחינה ושקדים (צילום: דן פרץ)
עוגיות טחינה ושקדים (צילום: דן פרץ)

ערכים תזונתיים ליחידה אחת:
קק”ל 125
חלבון 3.9 גר’
פחמימה 6.8 גר’
שומן 9.3  גר’
המתכון באדיבות הרבלייף