מתכון – פסטה אבוקדו ועגבניות שרי

לרגל החזרה לשגרה מצרפת לכם מתכון למנה יפיפייה וטעימה: פסטה עם אבוקדו! פסטה פטוצ’יני עם עגבניות שרי ופרוסות אבוקדו, תענוג לחייך. המנה טבעונית ויכולה להתאים כסלט, כתוספת וכמנה עיקרית בחג השבועות.

אבוקדו גרנות (צילום: מעין עופר)
אבוקדו גרנות (צילום: מעין עופר)

מצרכים (לכ-4 מנות):
1 חבילה פסטה מסוג פטוצ׳יני (500 גרם)
1 אבוקדו בשל מסוג “אבוקדו גרנות”
1 כף שמן אבוקדו
1/2 חבילת עגבניות שרי (250 גרם)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
פסטה אבוקדו ועגבניות שרי אבוקדו גרנות (צילום: הדס ניצן)
פסטה אבוקדו ועגבניות שרי אבוקדו גרנות (צילום: הדס ניצן)

  1. מבשלים פסטה מסוג פטוצ׳יני על פי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים ומסננים.
  2. חוצים את האבוקדו לשני חצאים ומועכים חצי אבוקדו עם כף שמן אבוקדו. מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת ממרח.
  3. מערבבים בעדינות את ממרח האבוקדו עם הפסטה המבושלת עד שכל הפסטה נעטפת באבוקדו ונצבעת בירוק.
  4. שוטפים היטב את עגבניות השרי וחוצים אותן לשתיים. מוסיפים את העגבניות לפסטה ומערבבים. ניתן לצלות חלק מהעגבניות בגריל ולגוון בין עגבניות טריות וצלויות להעשרת טעמים.
  5. פורסים את חצי האבוקדו השני לפרוסות דקות ומערבבים עם הפסטה. מתקנים תיבול ומגישים.

המתכון באדיבות : “אבוקדו גרנות“, המשווקת המובילה בישראל של אבוקדו ופירות וירקות טריים תוצרת חקלאי גרנות.

כתיבת תגובה