מתכון – רוגלך ללא גלוטן

אוהבים לחמים ומאפים מלוחים ומתוקים, אך רגישים לגלוטן או נמנעים ממנו? טחנת “קמח הארץ” מציעה את “מולינו” – תערובת אפייה רב תכליתית נטולת גלוטן – שתוצאות האפייה בה לא נופלות מאלה של קמח רגיל! מתכון נהדר להכנת רוגלך שוקולד.

“קמח הארץ” מציעה מתכון נהדר להכנת רוגלך שוקולד

חומרים (להכנת 15 רוגלך)

להכנת הבצק

קמח הארץ – מולינו ירוק. צילום – משה פילברג

 400 גרם (3 כוסות) תערובת “מולינו” (אריזה ירוקה)

15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים

120 גרם (חצי כוס) סוכר

 3/4כוס חלב

10 גרם (כפית) מלח

 100גרם חמאה רכה

מלית

 150גרם (3/4 כוס) סוכר

120 גרם חמאה

75 גרם שוקולד מריר

35 גרם אבקת קקאו

20 גרם אבקת שקדים

אפשרויות נוספות: ממרח שוקולד וממרח חלבה

צילום: קמח הארץ

אופן ההכנה

  • שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב”מולינו” ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד יומיים).
  • בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה–שעה להתמצקות המלית.
  • לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. מרדדים כל חתיכה למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס”מ.
  • מורחים את המלית על גבי 2/3 ממחצית הבצק המרודד, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס”מ.
  • חותכים את הבצק למשולשים בגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לרוגלך.
  • מתפיחים את הרוגלך במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הרוגלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד להזהבה.
  • אפשר למשוח את הרוגלך האפויים בסירופ סוכר (תערובת של סוכר ומים ביחס של 1:1)

התערובת כשרה פרווה, בהשגחת בד”ץ העדה החרדית והרבנות הראשית לישראל. מחיר: כ-17 ש”ח לאריזה של 500 גרם.

אפשר להשיג באתר הטחנה ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימת החנויות באתר).

כתיבת תגובה