אוהבים לחמים ומאפים מלוחים ומתוקים, אך רגישים לגלוטן או נמנעים ממנו? טחנת “קמח הארץ” מציעה את “מולינו” – תערובת אפייה רב תכליתית נטולת גלוטן – שתוצאות האפייה בה לא נופלות מאלה של קמח רגיל! מתכון נהדר להכנת רוגלך שוקולד.
“קמח הארץ” מציעה מתכון נהדר להכנת רוגלך שוקולד
חומרים (להכנת 15 רוגלך)
להכנת הבצק

400 גרם (3 כוסות) תערובת “מולינו” (אריזה ירוקה)
15 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
120 גרם (חצי כוס) סוכר
3/4כוס חלב
10 גרם (כפית) מלח
100גרם חמאה רכה
מלית
150גרם (3/4 כוס) סוכר
120 גרם חמאה
75 גרם שוקולד מריר
35 גרם אבקת קקאו
20 גרם אבקת שקדים
אפשרויות נוספות: ממרח שוקולד וממרח חלבה

אופן ההכנה
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ב”מולינו” ויוצרים מהבצק צורת מלבן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד יומיים).
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים על אש קטנה חמאה ושוקולד, מוסיפים את הסוכר. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים. מניחים בצד לחצי שעה–שעה להתמצקות המלית.
- לאחר הקירור חותכים את הבצק לשניים. מרדדים כל חתיכה למלבן גדול ודק בעובי של כחצי ס”מ.
- מורחים את המלית על גבי 2/3 ממחצית הבצק המרודד, מקפלים על הבצק את השליש התחתון (עם המלית) ועליו את השליש העליון ללא המלית. מרדדים שוב למלבן מאורך, בעובי חצי ס”מ.
- חותכים את הבצק למשולשים בגודל הרצוי ומגלגלים כל משולש לרוגלך.
- מתפיחים את הרוגלך במשך כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את הרוגלך בביצה ואופים כחצי שעה, עד להזהבה.
- אפשר למשוח את הרוגלך האפויים בסירופ סוכר (תערובת של סוכר ומים ביחס של 1:1)
התערובת כשרה פרווה, בהשגחת בד”ץ העדה החרדית והרבנות הראשית לישראל. מחיר: כ-17 ש”ח לאריזה של 500 גרם.
אפשר להשיג באתר הטחנה ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ (רשימת החנויות באתר).