מתכון – שישליק פרגיות בשום, נענע וסומק

אנחנו הישראלים אוהבים ‘על האש’ ולכן לא ייתכן שנחגוג את  יום העצמאות בלי מנגל. השנה נחגוג בבית 🙂 קבלו הצעה למתכון קל וטעים של שישליק פרגיות בשום, נענע וסומק שלא תפסיקו לאכול…

עוף טוב - ששליק פרגיות בשום נענע וסומק (צילום: דן פרץ)
עוף טוב – ששליק פרגיות בשום נענע וסומק (צילום: דן פרץ)

מתכון ל-5 מנות
המצרכים הדרושים – 

  • שיני שום קלופות (מראש שום שלם)
  • 8 גבעולי נענע טריים
  • 1 כף גדושה סומק
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ק”ג פרגיות (ירך עוף מפורק)

מה עושים?

  1. קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה.
  2. מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומק.
  3. יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  4. חותכים את העוף לנתחים בגודל אחיד ומסירים עודפי שומן וגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים במשך כדקה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה או למשך לילה שלם.
  6. משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל ביתי או במחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה טובה ופיתה טרייה.

המתכון באדיבות – עוף טוב.
טיפ טוב של עוף טוב:

  • לקבלת שיפודים חגיגיים- השחילו עגבניות שרי בצבעים שונים, בין נתחי הפרגית על השיפוד.
  • צרבו את הפיתות על מחבת לוהט להעשרת טעם הגריל.

יום עצמאות שמח ובתיאבון