הבאנו לפניכם מתכון נוסטלגי של טוסט, אבל הפעם הוא מטוגן במחבת ועשוי עם לחם פשתן, מלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים – ודל מאוד בפחמימות.
לחם הפשתן של חברת “ביכורים” מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע.
טוסט מטוגן מלחם פשתן עם חמאה, גבינת מוצרלה וגבינת צ’דר
מצרכים (לטוסט אחד):
2 פרוסות לחם פשתן
חמאה (לא מלוחה)
20 גרם גבינת צ’דר מגוררת
20 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
- למרוח כל פרוסה בחמאה, בנדיבות
- להניח על צד הפרוסה הלא מרוח את הגבינות
- להניח מעל את הפרוסה השנייה – עם הצד הלא מרוח (כלומר, הצדדים המרוחים בחמאה פונים החוצה)
- לחמם מחבת נון סטיק ולהניח בפנים מעט חמאה. להניח במחבת את הכריך ולמעוך/ללחוץ אותו עם תרווד, צלחת כבדה או קופסת שימורים נקייה
- לטגן עד שהצד התחתון מזהיב-משחים. להפוך את הטוסט לצד השני ולהזהיב גם אותו
- להגיש עם מבחר מבחר ירקות וחמוצים
לחם פשתן ניתן להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ודרך אתר החברה (ולקבל משלוח הביתה): https://www.bikurim.co.il/