מתכון – תפוחי אדמה מעוכים וצלויים, עם מלח ים אטלנטי מתובל

קבלו מתכון כל כך פשוט, כל כך טעים 🙂 צריך רק תפא”ד, שמן זית והרכיב הסודי מלח ים אטלנטי מתובל של חברת נפטון. התוצאה, תפוחי אדמה צלויים פריכים וטעימים מאד.

נפטון - מלח ים מתובל במטחנה (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – מלח ים מתובל במטחנה (צילום: מיכאל כץ)

חומרים:
8 תפוחי אדמה בינוניים או 20 קטנים, שטופים ולא קלופים (מזן שמתאים לצלייה תנור)
מלח ים אטלנטי מתובל של “נפטון”
שמן זית
אופן ההכנה

  • להרתיח מים עם מעט מלח בסיר מתאים, ולבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר חצי מכוסה, רק עד שסכין ננעצת בהם בקלות (לא לבשל עד שהם מתפרקים). לסנן
  • לחמם מראש (כ-10 דקות) תנור ל-200 מעלות
  • לרפד תבנית בנייר אפייה. לפזר בנדיבות שמן זית ולפזר מלח ים אטלנטי מתובל. להניח מעל את תפוחי האדמה החמים עדיין, במרחק זה מזה
    תפוחי אדמה צלויים (צילום: יח"צ)
    תפוחי אדמה צלויים (צילום: יח”צ)
  • לחרוץ בעדינות כל תפוח אדמה ולמעוך אותו בעזרת תחתית משומנת של כוס או מועך תפוחי אדמה, עד שהוא נשבר ומתפקע. לפזר מעל עוד שמן זית
  • לצלות בתנור כ-20 דקות, להגביר חום ל-220 מעלות ולצלות עוד כ-10 דקות – עד שתפוחי האדמה מזהיבים-משחימים
  • מגישים. אם יש צורך, מתבלים בעוד מלח ים אטלנטי מתובל.

בתיאבון 🙂