מסעדת “צ’מפיונס” CHAMPION’S מלון “כפר המכביה” רמת גן באדיבות שף שלום גניש מציעה מתכון דגים משובח לראש השנה.
מתכון ל – 5 סועדים
מצרכים:
1 קילו פילה סלמון טרי וחתוך ל5 פרוסות שוות {200 גר לפרוסה}
1 קילו עדשים אדומים מושרים לילה קודם במים
3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ
3 תפו”א מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ
1 בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
מיץ משני לימונים
300 מ”ל רוטב טריאקי{1 כוס}
300 מ”ל מים רותחים
מלח+פלפל
אופן ההכנה:
הדג:
צורבים את פרוסות הדג במחבט טפלון חמה מכל הצדדים ומעבירים לתבנית
מחממים תנור ל-200 מעלות וכאשר הוא הגיע לטמפרטורה הרצויה מכניסים את הדגים ל10-15 דקות
{לא מומלץ ליבש את הדג}
העדשים:
מחממים סיר עם מעט שמן מוסיפים את הבצל עד להזהבה שוטפים את העדשים המושרים ומוסיפים לסיר
מערבבים קלות ומוסיפים את הגזר והתפו”א מבשלים כ-5 דקות ואז מוסיפים את רוטב הטריאקי והמיץ לימון והמים הרתוחים מכסים ומביאים לרתיחה לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות ממליחם ומפלפלים לפי הטעם.
אופן ההגשה:
יוצקים עדשים במרכז הצלחת ומניחים את הסלמון מעל ובתאבון.