פילה סלמון על מצע עדשים

מסעדת “צ’מפיונס” CHAMPION’S מלון “כפר המכביה” רמת גן באדיבות שף שלום גניש מציעה מתכון דגים משובח לראש השנה.

פילה סלמון על מצע עדשים- מסעדת צמפיונס כפר המכביה
פילה סלמון על מצע עדשים- מסעדת צמפיונס כפר המכביה

מתכון ל – 5 סועדים

מצרכים:

1 קילו פילה סלמון טרי וחתוך ל5 פרוסות שוות {200 גר לפרוסה}

1 קילו עדשים אדומים מושרים לילה קודם במים

3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ

3 תפו”א מקולפים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ

1 בצל קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

מיץ משני לימונים

300 מ”ל רוטב טריאקי{1 כוס}

300 מ”ל מים רותחים

מלח+פלפל

אופן ההכנה:

הדג:

צורבים את פרוסות הדג במחבט טפלון חמה מכל הצדדים ומעבירים לתבנית

מחממים תנור ל-200 מעלות וכאשר הוא הגיע לטמפרטורה הרצויה מכניסים את הדגים ל10-15 דקות

{לא מומלץ ליבש את הדג}

העדשים:

מחממים סיר עם מעט שמן מוסיפים את הבצל עד להזהבה שוטפים את העדשים המושרים ומוסיפים לסיר

מערבבים קלות ומוסיפים את הגזר והתפו”א מבשלים כ-5 דקות ואז מוסיפים את רוטב הטריאקי והמיץ לימון והמים הרתוחים  מכסים ומביאים לרתיחה לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות ממליחם ומפלפלים לפי הטעם.

אופן ההגשה:

יוצקים עדשים במרכז הצלחת ומניחים את הסלמון מעל ובתאבון.

כתיבת תגובה